Aardwarmte systemen
Bronboringen: wij zijn zeer ervaren boormeesters
Onze boringen worden uitgevoerd voor verschillende doelen. Naast bronboringen voor warmtepompen verzorgen we ook boringen voor de aanleg van beregening,- of sprinklerinstallaties, brand- of waterbronnen, aardingen of kathodische bescherming, bodemsanering en bodemenergiesystemen en WKO’s. Door onze kennis en jarenlange ervaring beschikken we over alle benodigde certificaten om een breed spectrum aan boringen te kunnen en mogen uitvoeren. Daarnaast mogen wij in eigen woning WKO’s of bodemenergiesystemen ontwerpen en aanleggen. Koelewijn beschikt over een groot assortiment eigen boorwagens. Met onze kleine boorwagen komen wij op lastige bereikbare locaties en met onze ‘zware jongens’ kunnen we spoelboren tot meer dan 300 meter diepte of zuigboren met een diameter tot 1000 mm. Dankzij ons machinepark kunnen we eenvoudig opschalen en realiseren we grote (nieuwbouw)projecten binnen enkele weken tijd in Nederland.
Sleufcollectoren
Een sleufcollector is een horizontaal gegraven greppel van ongeveer 2 meter diep en 1 meter breed.
De diepte en de lengte van deze greppel is afhankelijk van:
- Het vermogen van de warmtepomp
- Het gebouw dat verwarmd moet worden
- De gesteldheid van de bodem
Wist u dat een sleufcollector:
- Ideaal is voor verwarmen én koelen
- Goedkoper is dan boren
- Een hoog rendement geeft
- Een beperkte ruimte nodig heeft
- Een lange levensduur heeft
- Onderhoudsarm is
- Een duurzame warmtebron is
Energiepalen
Comfortpalen zijn prefab heipalen die, tijdens het vervaardigen, voorzien worden van een warmtewisselaar. Het voordeel van deze comfortpalen is, als u gebruik wilt maken van aardwarmtewinning in nieuwbouw, er gelijk een comfortpaal gebruikt kan worden zodat de warmtewisselaar niet apart geboord of ingegraven hoeft te worden. Deze paal heeft overtreffende thermische eigenschappen. Door het gebruik van comfortpalen wint u niet alleen kostbare tijd maar ook geld! De warmtewisselaar kan ook in renovatiepalen ingebracht worden. Deze Comfort heipalen worden exclusief verwaardigd door de IJBGROEP uit Lemmer. Ook voor dit duurzame innovatieve product bent u bij Geofuture aan het juiste adres!
Watercollector - aquathermie
Aquathermie is het verwarmen en koelen van gebouwen door het gebruik van warmte en koude uit oppervlaktewater, afvalwater of drinkwater. De warmte uit het water wordt als dat nodig is opgeslagen in de bodem en daarna opgewaardeerd met een warmtepomp. Dat kan centraal met een collectieve warmtepomp, of met een warmtepomp per gebouw.
Er is een warmtenet nodig dat koud, lauw of warm water naar de gebouwen transporteert. Bij warmte uit oppervlaktewater (TEO) wordt er in de zomer warmte uit het oppervlaktewater gehaald met een warmtewisselaar. Deze warmte wordt opgeslagen in de bodem voor gebruik in de winter.
Een warmtepomp zorgt ervoor dat de warmte op voldoende hoge temperatuur aan gebouwen wordt geleverd voor verwarming en warm tapwater. In veel gevallen kunt u ook in de zomer koelen met de winterkoude. Die wordt dan in de winter in de bodem opgeslagen.
Nieuwe oplossingen: Energiehek
Een nieuwe toepassing die wij exclusief aanbieden is de Optisolar Energieschutting. Deze energieschutting kan als erfafscheiding worden geplaatst ter vervanging van een standaard schuttingdeel.
De afmetingen van een standaard schuttingdeel zijn 180 cm hoog een 200 cm lang. Om een 3 kilowatt warmtepomp te voorzien van de benodigde energie zijn twee van deze delen nodig.
De schutting kan worden uitgebreid naar gelang de warmtevraag van een gebouw. De schutting is modulair opgebouwd en kan zeer snel worden geïnstalleerd zonder ingrijpende aanpassingen aan de tuin.